Umi ayumi

By: Umi ayumi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 22-Oct-2008 06:51 Email | Share | | Bookmark
6 SYAWAL...IDHAM FITRI

 
 
 
View all 5 photos...
Alhamdulillah.... 11:03am 6 Syawal 1429 bersamaan 6 Oktober 2008, lahirlah Idham Fitri bin Shaifull. Syukur ke hadrat Ilahi, walaupun tahun lepas kehilangan Muhamad Ikhwan masih lagi terasa, Allah Yang Maha Pengasih menganugerahkan pengganti. 1 Syawal tetap disambut meriah. Walaupun tak beraya sakan, dapatla juga bergambar sekeluarga, tp tak dpt load lagi gambarnya kat sini. InsyaAllah di lain masa utk entry hari raya. Kali ni lebih nak cerita pasal Idham Fitri. Beratnya masa lahir, 3.59kg, hmm..boleh tahan. Mula sakit pukul 4 pagi, makin lama tak tertahan, terus kejutkan husband lepas subuh. Lebih kurang pukul 7 kitorg gerak dari rumah, 7.20 dah sampai Putrajaya, bekpas dulu roti canai kedai mamak presint 9. Pukul 8 baru sampai spital. Check punya check, pintu dah bukak 5cm. Alhamdulillah, lahir ikut pintu, wpun tak digunting, tapi masih lagi kena jahit sbb melecet. Baik sungguh Sister Hospital Putrajaya yang menyambut. Siap bagi Idham duit raya. Tima kasih bebanyak pada kekawan dan sedara2 yg menjenguk di hospital.
Ayumi takdela jeles sgt, dia suka dpt baby. tapi kekadang risau jugak sbb sayang dia, sayang geram.


Wednesday, 18-Jun-2008 05:52 Email | Share | | Bookmark
Ayumi diserang chicken pox!!!

 
 
 
View all 8 photos...
11 Jun 2008, tengah nak tukarkan pampers yumi, nampak ada bulatan merah berbijik kat celah kelangkang yumi. belek2, ada lagi satu dekat ketiak, bawah leher dengan atas kepala. SAH, KOMPEM yumi diserang chicken pox.
Sian sangat. 3 hari yumi demam, panas la jugak. first day kena tu dia maintain cargas. masuk hari ke2, dah start merengek2 time tido. hari ke3, aku start sapu jeli gamat yg kak intan bagi. meraung anak aku. pedih agaknya. malam dia tido tak nyenyak. dengan aku2 skali xleh nak tido. dengan selesema, batuk, sume lengkap.
Alhamdulillah, masuk hari ke4, demamnya dah kurang sket, tapi masih mgaru. yg tak tahannya masa tido, tetiba menjerit sbb tak tahan gatal. memang tak lena tido la kitorg anak beranak sepanjang 5 hari tu. aku pun tak larat nak pegi keje, berderet 3 ari cuti.
Ni dah masuk seminggu, Alhamdulillah dah kurang gatal2nya. cuma batuk2 tu masih ada lagi. Geram ada, kesian pun ada kat yumi. tah bila lah nak ilang dia nye batuk tu.
harap2 minggu depan dah boleh bawak yumi pegi skolah. bosan bawak keter skang nih takde kawan kat sebelah. Umi doakan yumi cepat sembuh and kita boleh pegi playground lepas ni.


Monday, 30-Apr-2007 04:44 Email | Share | | Bookmark
A.Y.U.M.I. S.A.F.F.I.A.H.M.U.T.I.A.R.A.H.A.T.I

@25TH Dinner
@Dominos Pizza
Menung apa tu?
View all 10 photos...


Wednesday, 28-Feb-2007 04:03 Email | Share | | Bookmark
Rumahku surgaku

Dari depan
beli barang phase 1
dari tepi
View all 12 photos...


Tuesday, 13-Feb-2007 02:43 Email | Share | | Bookmark
Ayumi Saffiah lagi...

Meh jalan2 papa
comei tak anak dara kita
iyyah iyyah
View all 6 photos...


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net